top of page

Események

Bővebben az eseményről:

 

Nyitott Pince napok Mihalovicséknál


Családi pincénk havonta egy-egy szombati napon tárt kapukkal várja az érdeklődőket. Tekints be pincénkbe és kóstolj bele a világosi, aligai ízekbe. 

Tervezett nyitott pince napok:  

A járvány helyzetre és korlátozásokra való tekintettel nyitott pince napok egyelőre nem kerülnek megrendezésre. 

Borlovag avatás a Kelet-Balatoni Borrendnél


2012. szeptember 30-án a Kelet-Balatoni Borrend újabb borlovagokat fogadott soraiba, köztük Mihalovics Miklóst, is. Az ünnepélyes avatásra a balatonkenesei református templomban került sor.  Német Péter lelkész szavai után a lovaggá avatás ceremóniája következett, melynek során az új tagoknak a borrend hagyományai szerint bizonyságot kellett adniuk borászati ismereteikről. A sikeres próbát követően Győrfi Károly, a Borrend nagymestere, lovaggá ütötte a jelölteket. Az esemény magas színvonaláról a Mészáros János Elek - az RTL Klub Csillag Születik című műsorának sztárja - éneke gondoskodott, aki maga is a Borrend frissen avatott tagja.
A meghívottak ezután a szomszédos Gyülekezeti házban borkóstolás és finom falatok mellett ünnepeltek tovább.

Cabernet Sauvignon borunk Nagy Arany minősítést kapott


A Kelet-Balatoni Borlovagrend 2020. március 7-én megrendezett kézműves borok versenyén 2019-es Cabernet Sauvignon borunk Nagy Arany minősítést kapott. 
A ház, de legalábbis a borkirálynő Mihalovics Dóra kedvencének is mondható vörös bor minden évben kiemelt figyelemmel készül és borászatunk történetében korábbi évjárataink is már többször szerepeltek kiemelkedő eredménnyel különböző megmérettetéseken.

2016-ban például a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének különdíját nyerte el.

Mihalovics Dóra Magyarország Borkirálynője

       
Mihalovics Dóra, a Kelet-Balatoni Borrend Borkirálynője fejére került fel Magyarország Borkirálynőjének koronája 2011. július 30-án este Tarcalon, a IV. Országos Borkirálynő Választásnak otthont adó Hat Puttonyos Borfaluban. 
Magyarország közönségdíjas borkirálynője a Tokaj-hegyaljai borvidéket képviselő Simkó Kitti lett. Az első udvarhölgy Gaál Dóra (Siklós), míg a második udvarhölgy Pusztaszemes borkirálynője, Dr. Czink Henrietta lett.  A verseny során a döntőben lévő borkirálynők végig fej-fej mellett haladtak, az első és az „utolsó” versenyző között alig 3 pont különbség volt a szakmai program lezárása után, így a zsűri munkája valóban nehéz volt. 

Mihalovics Dóra fejére a koronát Magyarország 2010. évi borkirálynője, Pfiffer Katalin tette fel, aki az elmúlt évben Magyarország 2010. évi Közönségdíjas Borkirálynőjével, Domján Zsuzsannával együtt számos hazai és külföldi rendezvényen képviselte a magyar borászatokat, a magyar borokat, nem engedve maguknak egyetlen hétvégét sem, ahol legalább egy rendezvényen ne jelentek volna meg Magyarország borvidékeinek, borkultúrájának népszerűsítése érdekben.  

A feladat, amely a 2011-ben megválasztott lányok előtt áll, nem kevés: Magyarország borvidékeinek, borainak, a magyar borkultúrának a népszerűsítése, a magyar bormarketing segítése. A most megválasztott hölgyek már bebizonyították, hogy erre a feladatara alkalmasak.

bottom of page