top of page

Bemutatkozunk

56515023_2400253226674013_11895285674326

A Mihalovics Pince egy tipikusan családi pincészet, ahol apáról fiúra, olykor leányra öröklődik a nemes hagyomány. Emberöltők szorgos munkája ez a kicsi birtok, amely sok munkát, ugyanakkor örömet és büszkeséget is szerez a családnak. 
 

3,5 hektár, a Balatonfüred-Csopaki borvidék délkeleti csücskében található balatonvilágosi szőlőterületünkön széles fajtaválasztékú, kiváló minőségű szőlőből saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat.
 

 A szőlőterület művelését és a borászati munkákat Mihalovics Miklós okleveles kertészmérnök vezeti. A családi birtok minden munkájából a felesége, és gyermekeik is tevékenyen kiveszik részüket. A minőségi szőlőművelést és borkészítést a megalapozott tudás és az elhivatottság teszi lehetővé, ezt bizonyítják a már elért eredményeink.

A legidősebb lány –Mihalovics Dóra– 2011-ben előbb a Kelet-Balatoni Borlovagrend borkirálynője lett, majd néhány hónappal később megválasztották Magyarország Borkirálynőjének Tarcalon. Miklós pedig a Kelet-Balatoni Borrend borlovagja és a helyi Borbarát Kör aktív tagja.

Pincénk Balatonvilágoson a faluban, családi házunknál található, mely egy része már a ház vásárlása és átépítése előtt is pinceként funkcionált. Pincénk nem tömegborokat, hanem inkább különlegességeket készít, kis tételekben. Termékeink között megtalálhatóak a friss, fiatalos, illatos fehér borok; az érlelt, telt száraz vörösborok valamint különböző variációjú rozé borok is. Tevékenységi körünk nem csupán folyó bor értékesítésre korlátozódik, vállaljuk egyéni és csoportos borkóstolók szervezését, lebonyolítását is.

Bízunk benne, hogy a közeljövőben szélesebb körben is megismertethetjük borainkat a közönséggel és a szakmával.

bottom of page